Așa cum am anunțat, starea de alertă SE PRELUNGEȘTE! Klaus Iohannis nu cedeaza

0

Informații noi și deloc plăcute pentru milioane de români. Președintele Klaus Iohannis a dat vestea momentului. Potrivit șefului statului, starea de alertă din România trebuie să fie prelungită.

Klaus Iohannis e categoric. Starea de alertă trebuie prelungită și după data de 15 iunie. Nu ne putem relaxa total deocamdată. Totuși, șeful statului a anunțat relaxarea mai multor restricții și i-a îndemnat pe cetățeni să continue să fie precauți.

„Având în vedere că nu avem o scădere semnificativă a numărului de îmbolnăviri noi, faptul că și ultimul weekend de relaxare s-a resimțit la numărul de îmbolnăviri noi, ne face să fim precauți. Suntem de acord că se va impune prelungirea stării de alertă.

Sigur, vor fi mai puține restricții, va fi un pic mai simplu, dar considerăm că NU se poate continua fără a avea acest instrument numit „stare de alertă”.

Gândiți-vă că sunt măsuri care trebuie obligatoriu continuate cu un caracter aproape permanent: distanțare socială, purtarea măștii, măsurile de igienă, evitarea aglomerațiilor, aceste lucruri trebuie să înțelegem că vor rămâne în continuare”, a declarat Klaus Iohannis.

Avertisment pentru parlamentari. Totodată, șeful statului face apel către Parlament să fie responsabil și să voteze prelungirea stării de alertă. Pericolul coronaviruslui nu a trecut

„Parlamentul trebuie să ia în dezbatere această prelungire a stării de alertă. Stimați parlamentari, fiți responsabili, gândiți-vă că virusul nu dispare printr-un vot în Parlament. Guvernul a luat cele mai bune măsuri, a luat măsurile care au dus la o răspândire foarte limitată a acestei epidemii.

Nu puneți sub semnul întrebării aceste măsuri care s-au dovedit a fi corecte”, a mai adăugat, fără ezitare, președintele Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Nume