Legea Codrului – Mafia lemnului din Suceava

"Si eu sunt din zona eu nu pot sa inteleg cum un padurar care are un salariu de 1700 ron are 4 sau 5 masini case schimba masinile la greu cand este sedinta la ocol nici la parcul auto nu vezi asa masini, in conditile in care un om care are acelasi salariu traieste la limita, ce sa mai vorbesc sa îsi cumpere o masina .. tot furtul din padure pleaca de la inginer padurar si asa mai departe multi padurai si ingineri au firme pe numele rudelor si acele presteaza servici .. o firma corecta daca vrea sa lucreze corect cu ocolul.silvic si se.prezinta la.licitatie nu are nici o sansa sa castige. bravo, eu te sustin" - comentariu youtube.

0

Un nou scandal vizează exploatările de masă lemnoasă și Moldovița, o “zonă fierbinte”, în care nu mai departe de săptămâna trecută a fost trimis un nou control al Gărzii Forestiere Suceava, la solicitarea expresă a lui Costel Alexe, ministrul Mediului Apelor și Pădurilor.

Numai că, de această dată, nu mai e vorba de ilegalități semnalate la un transport de masă lemnoasă, cum s-a întâmplat în numeroase cazuri, ci de o confruntare violentă între activiștii de mediu și familia unui consilier de la Garda Forestieră Suceava, al cărui fiu deține o societate de exploatare și prelucrare a masei lemnoase.

Conform afirmațiilor făcute de Tiberiu Boșutar, președintele Asociației Moldovița, în transmisiunile video live făcute pe Facebook, el și prietenii săi au fost atacați, duminică seara, de către Mugurel Nacu, consilier în cadrul Gărzii Forestiere Suceava, și de fiul acestuia, Ionel Nacu, patronul SC Fenster Dor SRL Stulpicani. Într-un mesaj video ulterior, confruntarea capătă alte proporții, Tiberiu Boșutar afirmând că ar fi fost atacat de “zeci de silvicultori – persoane îmbrăcate în verde și cu cagule pe cap”, care, înarmați cu topoare, ar fi încercat să îi omoare. Cele două versiuni ale confruntării violente, la nivel fizic și verbal, din care singurele probe certe deocamdată sunt distrugerile provocate la două mașini de teren, sunt cercetate de către Inspectoratul Județean de Poliție Suceava, dar și de către Garda Forestieră Suceava, care a demarat o anchetă internă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Nume