Mike Vlahopol – a.k.a. Lord Of The StRings!

0

Mike Vlahopol – a.k.a. Lord Of The Strings! – www.vlahopol.ro

Chitaristul magician

Membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania si membru CREDIDAM, este fondatorul formaţiei The Crossroads Band ( www.thecrossroads.ro ) şi deasemenea cântă coveruri după melodii celebre pop, rock, funk, sau blues. Spectacolele lui sunt condimentate cu numere de magie, la propriu, pentru că Mike poate transforma apa în bere şi schimba chiar si culoarea cărţilor de joc.

Ţine chitara în mână de pe vremea liceului, atunci când a înfiinţat prima trupă. Se întâmpla prin 1986, iar numele formaţiei era „Safir”. Acordurile ieşeau atunci dintr-o chitară rusească cu 7 corzi de doar 5 dolari. În timp a învăţat să-şi fabrice singur chitarele. „Pe vremea aceea ori nu se găseau, ori erau foarte scumpe. Am impoviztat un atelier in sufragerie şi le făceam pentru mine sau pentru prieteni.”, povesteşte Mike. Dupa ce a cintat mai bine de 15 ani pe o chitara Ibanez model aniversar facuta in serie limitata, acum isi face singur chitarele, deoarece crede ca un chitarist stie cel mai bine cum vrea sa sune si sa arate viitoarea lui chitara, drept pt care si-a creat propriul model intitulat chiar VLAHOPOL. Chitarele lui pot fi vazute pe situl artistului www.vlahopolguitars.com

De la rock la blues

 

La început a cântat hard rock, apoi heavy metal si white metal (rock creştin), iar acum trupa lui cântă, în blues, rock, funk. „Publicul nostru are în jur de 30-50 de ani. Avem un repertoriu foarte variat, cântăm atat piese proprii cat si melodii de la artisti internationali precum Robbie Williams, Scorpions, ACDC, Donna Summer sau „Of, viaţa mea – o manea americana”. Când anunţ piesa asta, toţi încep să mă fluiere iar apoi încep să se audă acordurile de la „It’s my life” a lui Bon Jovi iar public ajunge la extaz”, povesteşte Mike.

 

Lord Of The Strings, titulatura gasita de o reporterita de la un ziar important, Mike este foarte apreciat pentru tehnica sa deosebita de a interpreta la acest intrument, deoarece reuseste sa cinte la chitara din aproape orice pozitie posibila.

Cu o statură construită în anii când făcea sport de performanţă – rugby, atletism si arte martiale – şi talentul dublat de experienţa adunată în mai bine de 25 de ani, Mike si colegii sai reuşeşte să transforme orice spectacol într-o seara si petrecere de neuitat. Momentul picant al serii este când el scoate un pachet de cărţi şi incepe sa faca reprezentaţii de magie. „Am copilarit cu Leonard Iosefini care peste ani s-a dovedit a fi un prieten si un om care nu uita de unde a plecat şi cred că de la el am învăţat să iubesc magia”, mai spune Mike. Niciodată nu pleacă undeva fără două pachete de cărţi sau fără eşarfa roşie de mătase pe care o strânge în pumni până dispare. I se întâmplă de multe ori ca publicul să rămână vrăjit de trucurile sale şi să-i ceară să le repete până când concertul este pe cale să se transforme într-un spectacol de magie.

A înfiinţat sau a făcut parte din mai bine de 20 de formaţii precum Foişorul de Foc, Ad-hoc, trupă în care cel puţin un membru se schimba în permanenţă şi de aici şi numele, Karisma, Requiem, Split Blues Band, sau mai cunoscuţii Paula Selling, Brad V. Johnson (Bonnie M), Animal X, 3SE, Cristiana Răduţă, ori Of The Lord. Imediat după Revoluţie a devenit interesat de arta concertelor şi pentru că ştia foarte bine engleza a colaborat în organizarea spectacolelor Steve Vai, The Scorpions, Deep Purple, Whitesnake, Michael Jackson sau Julio Iglesias si multe altele.

Facind parte dintr-un proiect cultural de mare amploare, din iulie 2010, Mike Vlahopol este recunoscut oficial ca artist reprezentativ al Fundatiei D’Addario Strings si toate chitarele lui sint „powered by” D’Addario  – pentru care ii multumeste lui Marco si lui Peter D’Addario.

Mike speră ca fiul său Mikey să-i calce pe urme şi să-i placă  muzica. „Pe la trei luni a participat la un concert de-al nostru şi tot spactacolul a dormit. Cum am terminat de cântat, s-a apucat de plâns”, povesteşte Mike.

CV

Data şi locul naşterii: 18.12.1970, Bucureşti
Studii: Facultatea de Marketing Management şi American Business Logistics – New York
Ocupaţie: muzician, producator muzical, inginer de sunet, magician

Întrebări şi răspunsuri

Cântaţi piese proprii dar si coveruri, pe când un albun propriu?

Lucrăm la asta. Va fi un album pe care vrem să-l lansăm în Germania pentru că intenţionăm să-l transformăm într-un proiect internaţional. La spectacole vom avea invitat câte un artist celebru, precum Rick Latham, Garry Grainger, Herman Rarebell de la Scorpions ori Jennifer Batten, fosta chitaristă a lui Michael Jackson. Suntem în tratative cu unii dintre ei, am discutat, avem un feed back pozitiv, urmează să discutăm în detaliu proiectul.

În pozele mai vechi aveai plete. Cum de ai renunţat?

Am renunţat pentru că nu mă prea ajutau atunci când eram contactat pentru unele concerte. Când mă vedeau, organizatorii spuneau „cântaţi rock din ăla nervos” şi apoi băteau în retragere. A trebuit să fac această schimbare pentru că şi muzica pe care o cânt a suferit unele schimbări si toti marii muzicieni ai lumii s-au cam tuns intre timp – Richie Sambora, Steve Vai, Bon Jovi.  ;o)

Ce-i place

”Îmi place să gătesc dar nu des. Cel mai bine îmi ies pastele la care folosesc o reţetă proprie şi care de fiecare dată îmi iese altfel. Am un prieten care îmi spune că se gândeşte mereu la mine de fiecare data când maninca paste, asta după ce a mâncat acum 15 ani nişte spaghete preparate de mine”, spune chitaristul.

Ce nu-i place

”Nu beau niciodată cafea chiar dacă în ultimii 15 ani dorm câte 3-5 ore pe noapte şi nu fumez, deşi în baruri tai fumul cu cuţitul. Nu-mi plac proştii şi aroganţii, oamenii care nu au ambitii sau vise, pe care încerci să-i ajuţi arătându-le o cale, iar ei refuză”, mai spune Mike.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Nume