Nu se exclude să avem din nou stare de urgență

0

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat miercuri la Digi24 că nu a discutat cu liderul PSD Marcel Ciolacu despre prelungirea stării de alertă și că la discuțiile purtate de social-democrați cu Raed Arafat nu s-a ajuns la nicio concluzie inca, dar discutiile vor continua zilele urmatoare.

Tătaru nu a exclus, în cazul în care nu se prelungește starea de alertă și crește numărul infecțiilor și se aglomerează spitalele, să se instituie din nou stare de urgentă. „Daca avem o situatie nefavorabila, decizia este a dlui Presedinte”, a zis el.

”Recomand o stare de alertă pentru a nu ajunge la această aglomerare de cazuri. Sper ca Parlamentul să înţeleagă, după discuţii cu premierul, că este necesară o stare de alertă care nu impune restricţii cum erau în primele 30 de zile”, a mai declarat ministrul.

„Nu am ajuns la acel blocaj, eu sper ca Parlamentul să înțeleagă că este necesară o stare de alertă, că avem doar strictul necesar care ne trebuie pentru a gestiona acest final de pantă descendentă”, a spus Tătaru, conform Digi 24, întrebat dacă ar recomanda o nouă stare de urgență.

Starea de urgență nu este exclusă. Iar starea de urgență se știe că este – oricum am privi-o, mult mai restrictivă decât starea de alertă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Nume