Președintele Băncii Mondiale, despre impactul financiar al pandemiei: ”60.000.000 de oameni vor fi aduși în stadiul de sărăcie extremă”

Avertismentul a fost lansat de David Malpass, președintele celei mai importante instituții monetare de pe mapamond, informează BBC.

0

Reprezentantul Băncii Mondiale a vorbit despre scădere economică la nivel mondial cu 5%, în contextul închiderii fabricilor și uzinelor și al suspendării activității în domeniul serviciilor pe perioada pandemiei de coronavirus.

”Milioane de oameni și-au pierdut locurile de muncă, mijloacele de trai nu mai există. Iar sistemele de asistență medicală sunt sub presiune la nivel global”, a explicat Malpass. În unele state, precum Chile, au avut loc deja confruntări între oamenii aduși la sapă de lemn și autorități din cauza foametei provocate de criza COVID-19 ”Impactul economic și sanitar al pandemiei de coronavirus, ca și închiderea economiei au afectat grav țările în curs de dezvoltare. Din estimările noastre, 60.000.000 de oameni vor fi aduși în stadiul de sărăcie extremă”,

a spus britanicul de 64 de ani. Cum se definește ”sărăcia extremă” Această ”realitate” va anula ultimii trei ani în care s-au făcut progrese pentru reducerea decalajelor legate de venit, a avertizat președintele instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Nume