Prețil perolului crește ușor în urma unui acord între principalii producători

Preţurile petrolului au crescut uşor luni, în urma acordului de sâmbătă aş celor mai mari producători de a extinde reducerile record ale producţiei până la sfârşitul lunii iulie, în timp ce importurile de ţiţei ale Chinei au atins un nivel istoric în luna mai, transmite Reuters potrivit news.ro.

0
pret combustibil

La ora 06:28 GMT (09:28 ora României), cotaţia petrolului Brent era în urcare cu 1,2%, la 42,81 dolari pe baril, în timp ce preţul petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa din Statele Unite, era în creştere cu 0,8%, la 39,87 dolari pe baril.

Ambele preţuri au atins în timpul tranzacţiilor cel mai ridicat nivel de după 6 martie, de 43,41 dolari, respectiv 40,44 de dolari pe baril.

Preţul petrolului Brent aproape s-a dublat de când OPEC, Rusia şi alte state aliate, cunoscute sub numele de OPEC+, au convenit în luna aprilie să reducă livrările de ţiţei cu 9,7 milioane de barili pe zi, în perioada mai-iunie, pentru a susţine cotaţiile care s-au prăbuşit din cauza crizei coronavirusului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Nume