Vesti bune pentru viitorii soferi, se reiau examinarile auto

Veşti bune pentru viitorii şoferi. Începând cu 2 iunie se reiau examinările auto,dar numai proba traseului, nu și proba teoretică, la Constanţa, Medgidia, Mangalia. Potrivit paginii oficiale a Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculări a Vehiculelor (DRPCIV), au întâietate candidații cărora le-au expirat dosarele de școlarizare în perioada 16 martie – 17 mai a.c. și pentru care există o programare prealabilă.

0

„Programarea candidaților cărora le expiră dosarul de școlarizare ulterior datei de 18.05.2020 se va face din oficiu, pe cât posibil cu respectarea ordinii de programare anterioare, de către serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, cu informarea acestora. Reluarea activității de examinare la proba teoretică se va face începând cu data de 15.06.2020/22.06.2020, în funcție de numărul de candidați examinați și capacitatea de preluare a Serviciilor publice comunitare. Decizia se va posta pe site-ul Instituției Prefectului”, se arată pe site-ul instituției.

Măsuri de protecție – masca obligatorie

De precizat că examinările se fac în conformitate cu normele speciale privind evitarea și limitarea răspândirii COVID.

„Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a activității de examinare la proba practică vor fi respectate, cu strictețe, următoarele măsuri de protecție în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus:

– Utilizarea măștilor de protecție – atât pentru candidați cât și pentru examinatori;

– Scanarea temperaturii corporale și interzicerea susținerii examenului în situația în care aceasta depășește 37,2 grade Celsius;

– Respectarea distanțării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susținerea probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere, de cel puțin 1,5 m;

– Evitarea prezentării la locul de întâlnire a candidaților cu însoțitori (prieteni, rude, etc). Accesul va fi permis doar candidatului și instructorului auto”, se mai arată pe pagina DRPCIV.

Sursa foto: Razvan Chirita, Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Nume